Verantwoording

In eerste instantie wilden we een “simon says” spel maken met de makeymakey, maar de uitvoer hiervan was voor ons te ingewikkeld. Daarna hebben we gekozen voor het uiteindelijke idee, namelijk het helicopter spel. Deze had een bestaande code die voor ons allemaal te begrijpen was (natuurlijk niet helemaal zonder uitleg van de docent, maar door deze goed uit te pluizen begrijpen we allemaal de code goed en hebben we meer processing geleerd).

Nadat we met de docent de code hadden doorgenomen vertelde hij dat het niet de bedoeling was om een bestaand spel na te maken. We moesten weer nog een eigen originele draai aan geven. Hieruit ontstond het random idee om een super irritant nyancat spel te maken, compleet met 8 bit graphics en natuurlijk het irritante liedje en de vliegende kat. Plaatjes veranderen en audio toevoegen bleek ook onder het verwachtte niveau te liggen, dus hebben we het speelscherm vergroot, de snelheid hoger gemaakt, zwaartekracht verhoogd en de moeilijkheidsgraad van de balkjes verhoogd zodat het wel uitdagend blijft. Verder hebben we een startscherm toegevoegd en een highscore functie toegevoegd om ook zo een eigen toevoeging te hebben gedaan aan de code.

Taakverdeling:

Didi – code voor spel gezocht, controller gemaakt met makey makey erin, andere achtergrondafbeelding gezocht, audio toegevoegd
Ferry – code voor spel gezocht, startscherm gemaakt, highscore toegevoegd, playerafbeelding veranderd
Nina – code voor spel gezocht, blog aangemaakt en bijgehouden
Kayleigh – code voor spel gezocht, code aangepast (o.a. schermgrootte, snelheid, zwaartekracht en moeilijkheidsgraad van de openingen)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s